Are you a Harry Potter trivia wiz?

Cast members Rupert Grint, left, Daniel Radcliffe and

Cast members Rupert Grint, left, Daniel Radcliffe and Emma Watson attend the premiere of "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" at Avery Fisher Hall in New York. (July 11, 2011) (Credit: AP)

SPOILER ALERT

OK, "Potter" fans -- it's been a long road for Harry Potter and his pals. How well do you remember the journey?

Take our trivia quiz -- and tell us in the comments how many you got right! (Answers are at the bottom.)

1. What is Dumbledore's full name?

A. Albus Sirius Remus Percival Dumbledore
B. Albus James Brian Wulfric Dumbledore
C. Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
D. Albus Brian Bilius Percival Dumbledore

2. What Hogwarts house was Moaning Myrtle in?

A. Gryffindor
B. Ravenclaw
C. Slytherin
D. Hufflepuff

3. Who was Hermione's date to the Yule Ball?

a. Harry Potter
b. Ron Weasley
c. Dean Thomas
d. Viktor Krum

4. Name the three Peverell brothers.

A. Cadmus, Remus and Peter
B. Godric, Salazar and Padfoot
C. Antioch, Cadmus and Ignotus
D. Antioch, Cadmus and Marvolo

5. What spell is used to erase one's memory?

A. Obliviate
B. Obscuro
C. Periculum
D. Alohomora

6. Who is not one of the Death Eaters?

A. Sirius Black
B. Peter Pettigrew
C. Fenrir Greyback
D. Barty Crouch Jr.

7. What is the name of Voldemort's snake?

A. Scabbers
B. Nagini
C. Igor
D. Selwyn

8. What is Ron Weasley's patronus?

A. An otter
B. A spider
C. A phoenix
D. A Jack Russell terrier

9. What is Harry's mother's maiden name?

A. Potter
B. Jean
C. Avery
D. Evans

10. What is Zonko's?

A. Joke shop
B. Candy shop
C. A potion
D. A creature

11. What type of creature is Dumbledore’s pet ‘Fawkes?’

A. Owl
B. Boggart
C. Dementor
D. Phoenix

12. Which of these is NOT an unforgivable curse?

A. Alohamora
B. The Cruciatus Curse
C. The Imperius Curse
D. Avada Kedavra

13. What was the first Horcrux to be destroyed?

A. The Sorcerer’s Stone
B. Tom Riddle’s diary
C. Marvolo Gaunt's Ring
D. Rowena Ravenclaw's Diadem

14. Which of the following is NOT a deathly hallow?

A. The Elder Wand
B. The Resurrection Stone
C. The Goblet of Fire
D. Harry’s Invisibility Cloak

15. How does Voldemort first mark his return in “The Goblet of Fire?”

A. He turns Cedric Diggory into a vampire
B. He uses the Cruciatus Curse on Harry
C. He kills Cedric Diggory
D. He doesn’t return in “The Goblet of Fire.”

16. How many Weasleys are there?

A. 10
B. 15
C. 9
D. 6

17. When someone can speak ‘snake’ they are called a:

A. Snake whisperer
B. Parseltongue
C. Parselmouth
D. Slytherin

18. What do you have to say to turn off the Mirauder’s Map?

A. ‘Mischief Managed’
B. ‘Mission Accomplished’
C. ‘Wingardium Leviosa’
D. It doesn’t turn off

19. What is it that kept Harry alive during his first encounter with Lord Voldemort?

A. Their wands had similar ingredients
B. Harry knows more magic
C. Lily Potter’s love
D. The invisibility cloak

20. In the end, what kills Harry Potter?

A. Lord Voldemort
B. His killing curse rebounds
C. Ginny breaks up with him
D. He doesn’t die.

 

 


ANSWERS:
1. C
2. B
3. D
4. C
5. A
6. A
7. B
8. D
9. D
10. A
11. D
12. A
13. B
14. C
15. C
16. C
17. C
18. A
19. C
20. D

 

advertisement | advertise on newsday

Newsday on social media

@Newsday

advertisement | advertise on newsday