Nassau Coliseum has hosted countless sporting events, musical concerts, political rallies and other cultural activities for more than four decades. But, how well do you know your hometown venue?

Before the original building finally closes Tuesday night after Billy Joel plays his last song, here's your chance to test your knowledge with Newsday's Coliseum Quiz -- 43 questions for 43 years.

(Compiled by entertainment editor Andy Edelstein, pop music critic Glenn Gamboa and exploreLI reporter David J. Criblez.)

 

BILLY AT THE COLISEUM

1. What was the first song Billy Joel ever played at the Coliseumm

advertisement | advertise on newsday

A. "Piano Man"

B. "Summer, Highland Falls"

C. "The Stranger"

D. "New York State of Mind"

 

2. Which Joel HBO concert special was filmed at the Coliseumu

A. "A Matter of Trust"

B. "Live From Long Island"

C. "Shades of Grey"

D. "One Night Only"

advertisement | advertise on newsday

 

3. When did Joel most recently play the Coliseume

A. 2002

B. 2005

C. 2008

advertisement | advertise on newsday

D. 2012

 

4. Which fellow rock legend did Joel share the bill with at the Coliseums

A. Don Henley

B. Paul Simon

C. Elton John

D. James Taylor

 

5. Joel has a banner that hangs in the rafters. What does it sayt

A. Long Island's Favorite Son

B. 9 Sold Out Shows 1998 World Tour

C. 31 Shows and Counting . . .

D. Long Island Loves The Piano Man

 

6. Which artist brought Joel on stage in 1992 as a special guest

A. Roger Waters

B. Sting

C. Phil Collins

D. Bruce Springsteen

 

7. Which Joel show did Colin Quinn's character in "Trainwreck" see when he was youngery

A. "The Bridge Tour," 1987

B. "The Innocent Man Tour," 1984

C. "The Nylon Curtain Tour," 1982

D. "The Stormfront Tour," 1989

 

THE STARS

8. Who was the Coliseum's first musical acti

A. Three Dog Night

B. The Rascals

C. Johnny Cash

D. Neil Diamond

 

9. Who was the secondh

A. Three Dog Night

B. The Rascals

C. Johnny Cash

D. Neil Diamond

 

10. What was the last song Elvis Presley performed at the Coliseume

A. "Can't Help Falling in Love"

B. "My Way"

C. "Jailhouse Rock"

D. "Teddy Bear"

 

11. How many people showed up in the parking lot on the night Presley was supposed to perform here, six days after his deathr

A. 20,000

B. Over 10,000

C. 6,842

D. Approximately 5,000

 

12. The Grateful Dead holds the record for most Coliseum shows. How many did they playi

A. 35

B. 27

C. 69

D. 42

 

13. Which award did Michael Jackson accept at the Coliseum

A. MTV Video Vanguard Award

B. American Music Award -- best male vocalist

C. Bollywood Humanitarian Award

D. Grammy -- album of the year

 

14. Which Long Islander never played heree

A. Dee Snider

B. Mariah Carey

C. Eddie Money

D. Pat Benatar

 

15. Which LI comedian worked out his or her act here before filming itf

A. Jerry Seinfeld

B. Rosie O'Donnell

C. Eddie Murphy

D. Billy Crystal

 

16. Which band rehearsed at the Coliseum but never played a show therey

A. Aerosmith

B. The Rolling Stones

C. Genesis

D. Motley Crue

 

17. Which Pink Floyd album was recorded at the Coliseumd

A. "Delicate Sound of Thunder"

B. "Pulse"

C. "The Wall Live"

D. "Ummagumma"

 

18. Which comedian sold 45,000 tickets for three showst

A. Chris Rock

B. Steve Martin

C. Louis C.K.

D. George Carlin

 

19. Which artist sold out six consecutive shows in 1985u

A. Michael Jackson

B. Prince

C. Madonna

D. Huey Lewis & the News

 

20. Which famous guitarist played "Wild Thing" with comedian Sam Kinison during Howard Stern's "U.S. Open Sores" event in 1989S

A. Jeff Beck

B. Eddie Van Halen

C. Leslie West

D. Joe Walsh

 

21. Who was on the Ladies First Tour at the Coliseum in 2004

A. Hillary Rodham Clinton and Laura Bush

B. Lesley Gore, Mary Wells and Nancy Sinatra

C. Queen Latifah, Lil' Kim and MC Lyte

D. Beyoncé, Alicia Keys and Missy Elliott

 

22. Which pop star rented out the Coliseum to rehearse for her 2012 World Tourr

A. Taylor Swift

B. Katy Perry

C. Madonna

D. Nicki Minaj

 

23. Who did not release a live album recorded at the Coliseumm

A. Allman Brothers Band

B. Grateful Dead

C. Pat Benatar

D. Yes

 

24. Who did not perform a New Year's Eve show at the Coliseumm

A. Billy Joel

B. Kiss

C. Bruce Springsteen

D. Bryan Adams

 

25. Which band generated the biggest mosh pit in Coliseum historyy

A. Slipknot

B. Metallica

C. Taking Back Sunday

D. Van Halen

 

26. Who was the first hip-hop act to headline the Coliseumm

A. Beastie Boys

B. LL Cool J

C. Public Enemy

D. Eric B & Rakim

 

27. Which Coliseum headliner returned to play at the "Vote Yes" rally in 2011 regarding a controversial referendum asking taxpayers to approve Nassau County's borrowing $400 million to replace the aging arenaa

A. Black Sabbath

B. Blue Oyster Cult

C. Stray Cats

D. Jethro Tull

 

28. We all know that Billy Joel will play the final concert at the original Coliseum on Aug. 4. Who played the next-to-last concertt

A. Nicki Minaj

B. Shania Twain

C. Drake

D. Imagine Dragons

 

29. Many non-rock-and-roll musicians have also played the Coliseum. Which of these four did not perform heree

A. Luciano Pavarotti

B. Lawrence Welk

C. Leonard Bernstein

D. Andrea Bocelli

 

SPORTS

30. Who were the Islanders' opponent in their first home game on Oct. 7, 19722

A. Boston Bruins

B. California Golden Seals

C. Atlanta Flames

D. Pittsburgh Penguins

 

31. Who scored the Islanders' first goal at the Coliseumm

A. Arnie Brown

B. Ed Westfall

C. Lorne Henning

D. Billy Harris

 

32. Who scored the Islanders' last goal at the Coliseumm (Game 6 of the Stanley Cup playoffs, April 25, 2015)

A. Cal Clutterbuck

B. John Taveras

C. Kyle Okposo

D. Nikolai Kulemin

 

33. Every Islander fan knows Bobby Nystrom scored the overtime goal that gave the team its first Stanley Cup on May 24, 1980. But which two of his teammates were credited with assistss

A. Bryan Trottier and Jean Potvin

B. Duane Sutter and Denis Potvin

C. Lorne Henning and John Tonelli

D. Butch Goring and Clark Gillies

 

34. Who was the New York Nets' opponent in their final game at the Coliseum on April 1, 19777

A. San Antonio Spurs

B. Boston Celtics

C. Knicks

D. Indiana Pacers

 

35. What was the highest number of points Julius Erving scored in one game at the Coliseumm

A. 46

B. 55

C. 51

D. 63

 

36. Who did the Nets defeat on May 13, 1976 to win the ABA championshipp

A. Kentucky Colonels

B. Denver Nuggets

C. San Antonio Spurs

D. Indiana Pacers

 

37. What was the name of the World Team Tennis franchise that played at the Coliseum in the mid-1970ss

A. Sets

B. Nets

C. Ducks

D. Lets

 

38. What was the name of the Arena Football League team that played in the Coliseum from 2001-088

A. Lizards

B. Rough Riders

C. Ducks

D. Dragons

 

POLS, ETC.

39. Which Republican presidential candidate spoke at a political rally at the Coliseumm

A. Ronald Reagan

B. George H.W. Bush

C. George W. Bush

D. Richard Nixon

 

40. In a famous Halloween rally at the Coliseum, which presidential candidate said of his opponent, "This is no time to play trick or treat on Americaa"

A. Jimmy Carter

B. Bob Dole

C. Gerald Ford

D. Michael Dukakis

 

41. The Coliseum was one of three venues to simultaneously host WrestleMania 2 on April 7, 1986. Who did not appear on the Coliseum's billl

A. Hulk Hogan

B. George (The Animal) Steele

C. Mr. T

D. Rowdy Roddy Piper

 

42. Which wrestler beat The Rock at the SummerSlam at Nassau Coliseum on Aug. 25, 2002, to be the WWE Undisputed Championn

A. Triple H

B. Brock Lesnar

C. Shawn Michaels

D. Kurt Angle

 

43. Which event did not take place on the Coliseum icee

A. Sesame Street Live On Ice

B. Disney on Ice

C. Holiday on Ice

D. Ice Follies

 

ANSWERS

1. C

2. B

3. A

4. C

5. B

6. D

7. C

8. A

9. C

10. A

11. D

12. D

13. C

14. B

15. C

16. B

17. A

18. B

19. B

20. C

21. D

22. C

23. C

24. D

25. C

26. C

27. B

28. B

29. A

30. C

31. B

32. A

33. C

34. D

35. C (Jan. 10, 1976 vs. San Antonio)

36. B

37. A

38. D

39. D (Oct. 23, 1972)

40. C

41. A

42. B

43. A